Nam nam

Gissa vad jag håller på att baka just nu.. Det är en kladdig choklad kaka.. Kladdkaka såklart! Mums! Smeten är alldeles perfekt och moussig, ser lite ut som chokladmousse. Hoppas den smakar lika gott som den ser ut och doftar. Men vilken kladdkaka är inte god egentligen. Receptet taget från denna blogg. Mmm.. Kan knappt vänta tills en kvart har gått och jag kan ta ut den, fast innan jag får smaka så måste jag kyla ned den lite. Men, tills dess. Vi hörs!

Perfekt kladdkaka
100 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4½ msk kakao
Ev: en gnutta salt

Sätt ugnen på 250-275 grader. Smält smöret i en kastrull eller i micro. Vispa ägg och socker mycket poröst. Blanda övriga ingredienser i en skål och sikta sedan i det i äggsmeten tillsammans med smöret. Rör om varsamt. Häll smeten i en smord och bröad form. Ställ in kakan i övre delen av ugnen. Sänk värmen direkt till 200 grader. Låt stå inne i 10 minuter. Flytta ner kakan till mitten av ugnen och låt stå inne i ca 15-20 minuter till. Man får passa lite eftersom det beror lite på storleken på formen. Kanterna och toppen ska vara färdiga men den ska dallra rätt rejält när man tar ut den ur ugnen. Kyl genast ned i antingen kallt skafferi, kylskåp eller frys.

Recept och bild här ifrån


Wilma Stenhardt

Runt 2 imorgon kommer "dagens blogg" vinnare upp på bloggen. Kika in då och se om det blev du!



Kram

2012-01-26 20:03:49
Bloggadress: http://wilmastenhardt.blogg.se/



Namn Email Bloggadress