Banana Toffie Pie

Satt och kollade runt på lite olika bloggar och såg ett liknande recept på en paj jag gjorde förra året i mars. Satt och funerade ett bra tag tills jag kom på vad namnet på bloggen jag använt receptet ifrån. Tills slut kom jag på det, men synd nog har hon slutat blogga, men recepten och bilderna är fortfarande helt underbara! Så om du är sugen på att baka tycker jag att du ska kolla in BakeCake. Pajen jag gjorde kallas Banana Toffie Paj och är en paj med banan, kolasås, grädde, choklad och digistive botten. Den är helt underbart god, och maffig. Ett måste för alla att prova någon gång i livet! Här får ni receptet

Banoffee Pie, 1 pajform, 10-12 bitar

200 g digestivekex, ungefär 13 stycken
100 g smör

Fyllningen:

1 burk kondenserad mjölk (ca 400 gr)
3 st skivade bananer
3 dl vispgrädde
Choklad till dekoration

Lägg den oöppnade burken (ta bort pappret först) med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar. Smula kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt tills dulce de lechen är färdig. Kyl sen den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut kolakrämen över pajskalet. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred eller spritsa över bananerna. Dekorera sist med choklad.

Banoffee Pie 1 pajform, 10-12 bitar
200 g digestivekex, ungefär 13 stycken
100 g smör
Fyllningen:
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 gr)
3 st skivade bananer
3 dl vispgrädde
Choklad till dekoration
Lägg den oöppnade burken (ta bort pappret först) med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar.
Smula kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt tills dulce de lechen är färdig. Kyl sen den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut kolakrämen över pajskalet. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred eller spritsa över bananerna. Dekorera sist med choklad.






Namn Email Bloggadress